Bemutatkoznak partnereink: Romániai Denevérmentő Egyesület

A Romániai Denevérvédelmi Egyesület nonprofit, nem kormányzati szervezet, amely azokat a romániai embereket tömöríti, akik érdeklődnek a denevérkutatás és a denevérvédelem iránt. A 2000 óta működő egyesület célja, hogy népszerűsítse a Romániai denevérkutatást és denevérvédelmet, illetve az átfogóbb környezet és természetvédelmet. Programjaik között kiemelt fontosságú a fiatalok környezeti nevelése.

A szervezet küldetése, hogy előmozdítsa a denevérvédelem és az általános természetvédelemre összpontosító kutatások tevékenységét.
Célkitűzéseit többféle tevékenység révén valósítja meg: egyrészt figyelemfelhívással, tudományos, ismeretterjesztő és tájékoztató anyagok készítésével, közzétételével juttatja el a témáról szóló információkat a közvéleményhez, környezeti nevelési programokat valósít meg főként a fiatalok, de gyakorlatilag minden korosztály számára, másrészt kapcsolatot tart denevérkutatókkal az egész világon, javaslatokat, stratégiákat készít a denevérek védelme érdekében a hatóságok felé, konkrét védelmi intézkedéseket valósít meg. A denevérkutatás iránt érdeklődő személyek számára szakképzést is tudnak biztosítani, illetve professzionális tanácsadást a denevérvédelemben és kutatásban. Fontosnak tartja a szervezet a denevérkutatással és védelemmel foglalkozó nemzeti és nemzetközi szervezetek összekapcsolását és az azokkal való együttműködést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.