Nyári tanulmányutak – Pécs, Ghandi Gimnázium III.

Az Arany János Kollégiumi program keretein belül nemcsak a kollégiumi lakhatás, étkezés, ruhatámogatás és a helyi közlekedés biztosított, hanem számos más program is nyitva áll a fiatalok előtt. Gyakran vesznek részt bel- és külföldi utakon, a programban résztvevők jártak már a Vatikánban, Dániában és Brüsszelben is.

A gimnázium mellett közösségi tér, gumi borítású futball- és kosárlabdapálya helyezkedik el, illetve saját sportcsarnokkal rendelkeznek, melyet más pécsi egyesületek is igénybe vesznek, számos közösségi programot és városi sportrendezvénynek itt adnak helyszínt.

Nemcsak a programban résztvevő, hanem a gimnáziumba járó összes fiatallal mentorok, ifjúságsegítők, szociális munkások foglalkoznak, akik nemcsak a fiatal mindennapi problémáiban, hanem a család problémáit is igyekeznek megoldani, lehetőségeiktől függően. A családlátogatás egyébként is kiemelt feladata az itt dolgozóknak, hiszen az itt tanuló hátrányos helyzetű fiatalok sok esetben nem támogató környezetből érkeznek, vagy a kezdeti támogatás megszakad, amint a fiatal keresőképes korba kerül (16 éves korban). A szociális munkásnak ekkor nemcsak a támogató környezetet kell visszaállítania, hanem álláskeresési, életvezetési tanácsadást és segítséget kell nyújtania a családnak ahhoz, hogy a fiatal ne morzsolódjon le az oktatásból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.